Kassa 100 v

Pienen pääsiäisloman jälkeen, kevätauringon sulatellessa viimeisiä lumipeitteitä, on ilo palata työn ääreen. Vuodenvaihde on ollut vakuutuskassassa vilkasta ja muutoksentäyteistä aikaa. Kassa juhlii myös satavuotistaivaltaan ja kuluva vuosi sisältääkin erilaisia juttuja juhlavuoden teemalla.

Vakuutuskassa 100 v-juhlavuosi tarkoittaa myös vakuutetuille juhlavuotta. Ensimmäisenä on syytä mainita huima korotus lisäetuuksien kiintiöön, tähän lisättiin vuoden 2023 alusta 100 euroa. Kiintiö on siis tänä vuonna kaikille vakuutetuille 700e. Hieno synttärilahja, eikös vain?! Kiintiön korotus julkistettiin helmikuun alussa vakuutetuille järjestetyssä museopäivässä Museokeskus Vapriikissa. Tapahtumassa vakuutetuilla oli maksuton sisäänpääsy museoon ja mahdollisuus vierailla kaikkien museon osastojen lisäksi vakuutuskassan omalla osastolla. Kassan oman historian esittelyn lisäksi osastolla oli myös mahdollista lyödä oma satavuotiskolikko, käydä hierontaopiskelijoiden hierottavana sekä mittauttaa silmänpaineet. Ja tämä oli vasta ensimmäinen juhlavuoden tapahtuma!

Vilinää on aiheuttanut myös hyvinvointialueiden tuoma muutos, johon valmistautuminen aloitettiin kassassa jo vuonna 2021. Vakuutuskassan vakuutettujen määrä väheni vuodenvaihteessa lähes 40 %, mikä vaikuttaa olennaisesti myös kassan päivittäistyöhön. Sopeuttamistoimina vakuutuskassassa henkilöstö on moninaistanut osaamistaan yhä useammalla työtehtävällä ja opiskellut asiantuntemusta omien tehtävien ulkopuolelta. Vakuutettujen määrän väheneminen ei kuitenkaan vaikuta negatiivisesti vakuutuskassan taloustilanteeseen eikä vakuutettujen etuuksista tulla tinkimään. Kassan talous on vakaalla pohjalla ja luo mahdollisuuden kehittää kassan toimintaa eteenpäin.

Vuodenvaihteen uudistettu sairausvakuutuslaki toi muutoksia kassan sääntöihin. Kuluvalle vuodelle voimaan tulleet muutokset koskivat erityisesti fysioterapian, valohoidon sekä lymfaterapian korvauksia. Kela-korvausten ja täten myös lähetteiden poistuminen päivitettiin kassan sääntöihin: fysio- ja lymfaterapiaan sekä valohoitoon ei siis tarvitse enää korvauksen saamiseksi lääkärin lähetettä. Helmikuussa uudistettiin myös kassan asiakas- ja puhelinpalvelun aukioloaikoja. Neljän päivän aukiolosta siirryttiin kahden päivän aukioloon, mutta samalla palveluaikaa pidennettiin sekä aamun että iltapäivän osalta. Muutoksen tavoitteena on tavoittaa asiakkaita myös ennen tai jälkeen heidän työaikansa.

Muutokset toki jatkuvat vakuutuskassassa - elämähän on jatkuvaa muutosta. Parhaillaan suunnittelemme mitä positiivisia muutoksia voisimme tarjota vakuutetuillemme ja mitä juhlavuosi vielä tuo tullessaan. Myönteistä virettä toimiin saadaan nauttien keväisestä auringonpaisteesta ja lämpenevistä päivistä!

Kevätterveisin,

Virpi

vakuutuskassastaAikaisemmat blogit