Kevättä kohden

Kassanjohtaja Virpi Tenhunen

Viime vuosi on saatu tilinpäätöstä myöten pulkkaan vakuutuskassassa ja voimme hyvillä mielin siirtyä täysillä uuteen kauteen. Ilokseni voin kertoa, että vakuutuskassan viime vuosi oli tulokseltaan positiivinen. Tämä antaa meille mainiot edellytykset toimintamme kehittämiseen entistä enemmän jäseniämme palvelevaksi. Ja nimenomaan etuuksien osalta jäseniä palvelevaksi.

Vuosi 2020 olikin hyvin poikkeuksellinen, kaikki tiedämme mistä syystä. 
Korona vaikutti huomattavasti jäsenetuuksiemme käyttämiseen. Esimerkiksi välttämättömän sairaanhoidon kustannukset olivat viime vuonna selkeästi aikaisempaa vuotta pienemmät. Keväällä 2020 myös muiden etuuksiemme käyttö kohtasi notkahduksen. Nämä yksinkertaisesti siitä syystä, että palveluntarjontaa ei ollut yhtä paljon normivuoteen verrattuna, eikä meillä kuluttajillakaan ollut intoa käyttää kaikkia palveluita.
 Loppuvuodesta jäsenemme löysivät taas hieronnat, hammaslääkärit ja silmälasiliikkeet. Lopulta näitä kiintiöön kuuluvia etuuksia käytettiinkin vuonna 2020 enemmän kuin edellisenä vuonna. Hyvä, että palvelut ja etuudet löydettiin hiljaiselon jälkeen uudelleen.

Nyt vuoden alussa olen saanut positiivisuudella seurata uusien etuuksiemme vastaanottoa ja etuuksien käyttöä. Välittömät sairaanhoidon kustannusten korvaukset ovat edelleenkin alavireessä, mutta muita etuuksia on käytetty oikein hyvin. Itse asiassa osittain korvattavia etuuksia on käytetty alkuvuonna 2021 enemmän kuin vuoden 2020 alussa, vaikka tuolloin pandemia ei vielä ollut ajankohtainen. Onpa noita upouusia etuuksiammekin päästy jo korvaamaan jäsenillemme. Tämän vuoden alusta lähtien korvaamme siis psykologilla käyntiä, kiropraktista hoitoa, osteopatiaa ja naprapatiaa sekä muutamaa rokotetta. Jalkahoidon korvauksen laajentaminen näkyy myös ilahduttavasti korvausmäärissämme. Hienoa, että tieto etuuksiemme laajenemisesta on löytänyt jäsenemme.

Suuri kasvu koronavuonna 2020 tapahtui sähköisen asiointimme käyttäjämäärissä. Tämä lienee ollut pandemian ja asiointipalvelun uudistetun sisäänkirjautumisen ansiota. Vuoden aikana käyttäjämäärä tuplaantui reilusti ja vuoden lopussa käyttäjiä oli jo yli 5300 jäsentä.

Vakuutuskassan palvelut ovat avoinna normaalien aukioloaikojemme puitteissa. Kun jokin asia askarruttaa tai et ole varma mitä edellytyksiä jonkin etuuden saamiseen on, niin tarkista asia meiltä. Nettisivuiltamme löytyy paljon tietoa korvauksista ja kaikki yhteystietomme. Puhelinpalvelumme ja asiakaspalvelumme palvelevat sinua mielellään ti-pe klo 9-15. 

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen


Virpi Tenhunen

kassanjohtajaAikaisemmat blogit