Lisäohjeet hieronta fysioterapia jne

Perinteinen lihashieronta

Saadaksesi korvausta hieronnasta, varmista, että hoidonantaja on laillistettu hieroja. Hyväksytyn hierojan voit tarkistaa osoitteesta https://julkiterhikki.valvira.fi/.

Hyväksyttyjä hierontapaikkoja ovat myös seuraavat oppilaitokset: Tampereen Urheiluhierojakoulu, Pirkanmaan Urheiluhierojakoulu, Carl Wilhelm Akatemia (Euro Sportsmassage college), TAKK Tampereen Aikuiskoulutuskeskus ja Hierojakoulu Relaxi Tampere.

Lähetteen perinteiseen lihashierontaan voi antaa lääkäri, työterveyshoitaja tai työfysioterapeutti. Lähete on voimassa vuoden sen kirjoituspäivästä. Hammaslääkärin kirjoittamaa lähetettä ei hyväksytä. Fysioterapialähetteellä otettua pelkkää lihashierontaa ei korvata.

Jos haluat hakea korvausta kesken hoitojakson, toimita kassaan ensimmäisellä hakukerralla alkuperäinen hierontalähete ja sillä otettujen hoitojen laskut ja kuitit. Jatkohoidot voit ottaa lähetteen kopiolla. Pyydä hierojaa merkitsemään lähetteen kopioon uudet käyntipäivät ja omat tietonsa. Toimita lähetekopio yhdessä uusien laskujen ja kuittien kanssa vakuutuskassaan.

Lymfaterapia Hoidonantaja ei voi vähentää lymfaterapiasta Kela-korvausta. Sen hakemiseen tarvitaan lääkärinmääräys lymfaterapiaan, hoidonantajan selvityslomake annetusta hoidosta sekä korvaushakemus SV 127 täytettynä. Jos lymfaterapian Kela-korvauksen edellytykset eivät täyty, maksetaan kustannuksista mahdollisesti kuitenkin kassan lisäetuuskorvausta. Lymfaterapian antajan tulee myös tällöin olla asianmukaisen ammattikoulutuksen saanut henkilö.