Kassankokouksessa 26.11.2019 päätettyä

27.11.2019

Lisää etuja vakuutuskassan jäsenille 1.1.2020 alkaen

Pidimme vakuutuskassan kassankokouksen 257 edustetun jäsenen ja 3 osakkaan voimin 26.11.2019. Kokouksessa päätimme hyväksyä vakuutuskassan hallituksen esittämän sääntömuutosesityksen, valitsimme tilintarkastajan vuodelle 2020 ja päätimme hallituksen sekä tilintarkastajien palkkioista. 

Hyväksytyt sääntömuutokset tuovat jäsenille vain myönteisiä muutoksia ensi vuoden alusta lukien. Vakuutuskassa korvaa edelleen kaikki samat etuudet kuin tänäkin vuonna ja lisäksi saat joukon laajennuksia.

Vuodesta 2020 alkaen osittain korvattavien etuuksien vuotuinen korvauskiintiösi nousee 500 euroon. Korvausta saat jatkossa myös koulutetun jalkaterapeutin ja jalkojenhoitajan antamasta jalkahoidosta. Hierontaan et tarvitse enää lähetettä vaan voit mennä suoraan valitsemallesi koulutetulle hierojalle hierontahoitoon. Jatkossa saat korvauksen nykyistä laajemmin hammaslääkärin määräämistä tutkimuksista. Sinun ei myöskään enää tarvitse odottaa vuoden jäsenyysajan täyttymistä saadaksesi korvauksen hammashoidosta ja silmälaseista. Uusien sääntöjen mukaan oikeus kaikkiin vakuutuskassan korvauksiin alkaa heti ensimmäisestä jäsenyyspäivästä lukien.

Aiemmin kassan sääntöjen mukaan korvattiin vain sairauden hoidon ja synnytyksen vuoksi aiheutuneita kustannuksia. Nyt sääntöihin lisättiin terveyden edistäminen ja sairauden estäminen. Tämän lisäyksen avulla kassa voi korvata tulevaisuudessa jäsenilleen aivan uudentyyppisiä etuuksia.

Muutoksia tehtiin myös sääntöjen kirjoitusasuun. Esimerkiksi jäsenyyden alkaminen ja päättyminen on kirjoitettu nyt aiempaa selkeämmin uusiin sääntöihin.

Sääntöihin kirjattiin myös osakkaan velvollisuuksia, käyttörahaston käyttömahdollisuuksien muutos ja se, että vakuutuskassassa on tilivuodesta 2020 alkaen yksi tilintarkastaja.

Tarkemmat sääntömuutokset löydät kassankokouksen liitteistä, samoin kuin uudet säännöt kokonaisuudessaan. Tarkistathan säännöistä mahdolliset tarkennukset etuuden myöntämiseen.

Uudet sääntömme tulevat voimaan 1.1.2020 alkaen mikäli Finanssivalvonta ne hyväksyy.